stargate command

mobilis in mobile


  Diverse tactici

  Distribuiţi

  JustTommy

  Mesaje : 4
  Data de inscriere : 18/06/2012

  Diverse tactici

  Mesaj  JustTommy la data de Lun Iun 18, 2012 12:47 am

  a) Cum sa eviti ninja-urile "SAL"
  Sunt 3 lucruri esentiale care definesc un vanator :
  - flota;
  - cunoasterea zonei de vanatoare (a flotelor din zona si a jucatorilor puternici);
  - gama de tactici cunoscute;
  Ataci la cateva sisteme distanta sau la 20-30 sisteme. Daca jucatorul respectiv are flota mai slaba ca tine (poti afla asta din loviturile care le-e facut pe forum, din spionaje sau din terte surse) singura modalitate sa te ninjeze e sa cheme pe cineva in aparare. Cunoscand ora si minutul la care ai lansat flota pe el, te uiti la jucatorii approx 50 de sisteme in dreapta si in stanga lui si iti notezi care jucator "cu flota care ar putea sa-i vina in ajutor" are numarul de minute egal cu al tau sau are inca steluta.Daca e posbil, lanxeaza-l.

  b) Apararea SAL cu o proba de spionaj
  Presupune o tehnologie a spionajului ceva mai ridicata si/sau Tehnocrat activat.
  Ideea de baza este urmatoarea - colegul nu a facut FS iar flota lui zace pe planeta/luna. Tu trimiti o proba care va orbita pentru cateva ore bune (pana se intoarce colegul). Daca el va fi spionat si proba inamicului prinsa (de asta e bine sa aveti nivelul spionajului mai mare) va fi generat un raport de batalie care il primiti amandoi. Ulterior il poti informa despre pericol sau, in cel mai rau caz, poti apela la sitting.
  Dezavantaje :
  - nu te scuteste de alarmele false
  - Daca flota inamicului e pe luna nu poti sa stii sigur daca va ataca decat daca ataca pe planeta si e sub lanx
  - Exista jucatori experimentati care pot ataca fara sa spioneze (ex - la resetul serverului de la ora 04:00)

  c) Urmarirea CR-ului (Debris Watch)
  Este tactica prin care un jucator urmareste campurile de ramasite din zona unde isi tine alt jucator flota pentru a vedea pe care a fscut FS cu recoltare.
  Daca stii ca respectivul face FS cu recoltare, urmaresti steluta de pe luna unde a fost flota si notezi ora cand nu mai are activitate. Apoi urmaresti CR-ul din sistem prin clicuri succesive pe <Afiseaza> din meniul galaxie ... ideal ar fi la 2-3 secunde pana dispare CR-ul. Notezi ora minutul si secunda cand a disparut, scazi din timpul acesta ora cand a disparut activitatea si obtii o perioada de FS.
  Stiindu-i tehnologiile (in principiu motorul de combustie) calculezi exact viteza cu care a facut FS (20%, 30%, 60%) si obtii un nou timp.
  Acesta din urma se adauga la ora cand a disparut CR-ul si ...voila - obtii ora, minutul si secunda cand i se intoarce flota pe luna. Daca iti coordonezi flota sa ajunga la 2 sec dupa a lui l-ai spart prin "DW".
  Exista mai multe metode de a scapa de DW.
  - trimiterea reciclatoarelor la diferite CR-uri din sisteme si la cateva minute unul dupa altul pentru a masca flota principala si timpii
  - trimiterea unuia sau a mai multor valuri de reciclatoare care sa ajunga inaintea flotei la CR pentru a ascunde timpul de sosire a flotei
  - trimiterea unui reciclator ianinte, a flotei si a unui reciclator dupa flota in caz ca a redevenit CR-ul vizibil (in felul asta vede cineva daca ai trimis mai multe valuri de recuri) si apoi schimbarea rutinei : rec + rec + flota, rec + flota +rec, etc
  - recoltarea pe debris inexistent la inactiv fara aparare

  d) Cum sa eviti ninja
  Tactica poate fi folosita inclusiv la jucatorii care sunt on-line in momentul atacului. Este posibil ca ei sau altii sa nu poata ajunge la timp pentru a da ninja. Functioneaza si pentru a evita ninja prin portal.
  Daca inamicul are resursele si ceva flota pe luna (de ex transportoare) poti sa faci urmatoarele :
  - Il ataci cu o flota mai mare, pentru a-l sparge si a fura resursele (ex - 500 de crucisatoare)
  - trimiti un val secundar ceva mai micut la max un minut care si el ar putea sa sparga flota de pe luna si sa fure resursele (ex - 300 crucisatoare)
  - Trimiti valuri de transportoare mici.
  Cu 2 minute inainte de a ajunge prima flota o intarzii putin cu o proba de spionaj si spionezi cu 10-15 secunde inainte sa vezi daca s-a schimbat ceva.
  Trimiti o proba de spionaj care sa ajunga chiar dupa primul val.
  In ultimele secunde retragi primul val.
  Te uiti in mesaje sa vezi daca a vrut sa dea ninja. Dupa caz retragi sau lasi sa curga ultimul val.

  e) "Noroc chior" (Blind Phalanx)
  Exista 2 tipuri de lovituri care pot fi date chiar daca phalanxul nu mai poate oferi informatii despre flote (atunci cand retragi o desfasurare sau cand se intoarce flota pe luna de la un atac).
  Retragerea desfasurarii : Manevra presupune o cantitate considerabila de deuteriu pe luna si ceva timp liber. Stii ca e on-line, stii cam la ce ora a facut fleet-save. Drept urmare, calculezi stiind-ui tehnologiile la ce viteza a trimis desfasurarea.Pui flota ta sa ajunga la cateva secunde dupa ce i-ar sosi desfasurarea si incepi sa-i phalanxezi sa vezi cand retrage. Lanxurile se dau cam la 3-4 secunde unul dupa altul, dar daca urmaresti pesti mari si ai destul deuteriu, e recomandat lanxul la 2 secunde. In momentul cand a retras flota iti si dispare din lanx. Notezi ora, minutul si secunda, stii viteza cu care se intorc navele si folosesti un simulator ca sa afli exact ora minutul & secunda cand i se intoarce din desfasurare. In mod normal, exista un lag de 3-5 secunde de care e bine sa tii seama atunci cand ataci returul desfasurarii. Tot ce ai de facut este sa pui flota ta sa ajunga la (1 sec +lag estimat) dupa flota lui. Sa nu uiti sa trimiti si recurile .
  Retragerea atacului este urmarita la fel ca si precedenta.

  f) Cum sa scapi de lanx la 2 secunde
  Iti trebuie 3 lucruri :
  - un net rapid;
  - FoxGame instalat;
  - O mana care sa nu tremure Smile
  Cineva e pe cale sa te sparga si tu ai doar 2 secunde fereastra sa fugi cu flota.
  - scoate skinul (browserul se misca MULT mai repede daca nu incarca poze si alte minunatii)
  - seteaza in FoxGame sa selecteze auotomat coordonatele
  - seteaza in FoxGame ca prioritara misiunea de transport
  - copiaza in clipboard coordonatele celei mai apropiate planete
  - tine minte scurtatura spre tab-ul "Flota" (Alt+Shift+F)
  Cu o secunda inainte sa iti ajunga flota incepe sa accesezi cu (Alt+Shift+F) tab-ul respectiv. E bine sa ai mouse-ul pozitionat pe "toate navele" dinainte sa apara butonul. Cand in sfarsit a ajuns trebuie sa apesi rapid "toate navele" + (Tab+enter) + Enter + Enter. E mai usor de citit decat de facut de aceea e bine sa exersezi inainte cu o proba de spionaj.

  g) Resetul de la ora 4
  Dupa cum bine stiti, la ora 4 sistemul va da pe toti afara din joc pentru a-si putea face calculele pret de cateva momente, in liniste.
  Acum se pot intampla 2 lucruri. Sa fii in fata PC-ului si sa te reconectezi, facand sa apara * pe planeta principala sau sa nu fii on-line deci sa nu ai steluta la principala.
  Sunt jucatori care la ora 4, daca nu ai steluta respectiva te ataca deoarece sansa sa fii on este 0.
  Exista desigur si metode pentru a pacali pe cei care asteapta resetul sistemului.
  - trimite o flota (transp mic de ex) sa ajunga dupa ora 4 pe planeta principala.
  - Cei care trimit nave pentru a face activitate pot fi prinsi totusi folosind phalanxul.
  - Cea mai sigura metoda de a face cuiva activitate fara sanse sa fie prins in lanx este sa trimiti o proba de spionaj (cu misiunea transport de exemplu) si apoi sa o retragi imediat. Cand se intoarce proba face activitate atat pe planeta ta cat si pe cea destinatie (desi n-a ajuns acolo). Sansa sa fii prins in lanx facand asa ceva este practic 0.
  O metoda sadica de a face pe altii "sa arda gazul" e sa lasi flota la sol si sa te conectezi la 04:40. Atentie totusi Smile

  h) Cum sa te loghezi si sa stai logat chiar daca pleci
  Daca ai o conexiune permanenta poti sa ramai logat intreaga zi. Daca nu, trebuie sa mentii PC-ul deschis si conexiunea pornita.
  Te duci in Firefox - Tools - Options - Main - When Firefox starts: "Show my windows and tabs from last time". CAnd vei redeschide Firefox vei fi logat imediat pe cont. Cel mai bine e sa fii pe luna pentru a nu capata * pe vre-o planeta la repornirea browserului.
  O alta metoda ar fi ca atunci cand inchizi PC-ul sa NU inchizi si broserul de Firefox (doar daca ai conexiune permanenta). Windows-ul se va inchide si la repornire va va intreba daca vrei sa reporniti ultima sesiune (taburile lasate deschise).
  Astfel puteti parea offline intreaga zi.

   Acum este: Dum Ian 20, 2019 7:01 am